Wednesday, February 14, 2007

notes


Πέρα από τις δύο κυρίες που κάνουν κόντρες υποκριτικής υπάρχει ένα πάθος και μια ατάκα για πάντα.
Mind the gap. Όπου gap είναι η διαφορά ανάμεσα στη ζωή που ονειρεύτηκες και στη ζωή που ζεις.
Από την ώρα που πέφτει η ατάκα μέχρι το τέλος, αλλά και μετά μένει μέσα και σε τρώει. Αν θες βγάζεις και μια μεζούρα να δεις μέχρι που έχει φτάσει αυτό το gap.
Αν έχεις χρόνο. Αν έχεις χρόνο να το σκεφτείς. Αν έχεις χρόνο να το πράξεις. Κι αν σε αφήσει ο μηχανισμός της απώθησης. Ο οποίος λειτουργεί επιλεκτικά και λάθος.

11 comments:

Anonymous said...

Δυστυχώς εχω πέσει και στο gap μεταξύ όσων ονειρεύτηκα και όσων ζω και στο gap μεταξύ συρμού και αποβάθρας!!Το δεύτερο ήταν πιο ανώδυνο!!

GLOBAL said...
This comment has been removed by the author.
GLOBAL said...

16/3/06 και το δικό μου mind the gap τότε ήτανε:

Mind the gap. Πρόσεξε το κενό.
Mind the gap. Μυαλό το κενό.
The mind has a gap. Το μυαλό έχει ένα κενό.
Gap is the mind. Το κενό είναι το μυαλό.
Mind and gap. Μυαλό και κενό.
Gap and mind. Κενό και μυαλό.
Mind the gap. Ε καλά το προσέχω.


*ευτυχώς που έχουμε τα μπρελόκς μας να μας κάνουν διαρκή υπενθύμιση ε;

Jirashimosu said...

"Εσύ με έσπρωξες
να δω το βάθος* μου
κι εγώ από λάθος* μου
είδα κενό..."

*Είναι κοντά αυτά τα δυο
εξ' ου κι η σύγχυση;)

Σπύρος Σεραφείμ said...

Εγώ ανέκαθεν έμαθα να ξεχωρίζω κενό από κενό. Πάντοτε, δε, στεκόμουν στο κενό ψυχολογικού τύπου, στο μεγάλο κενό σε επίπεδο νόησης και του έρωτα το κενό. Πώς το μωρό δεν γίνεται τη στιγμή που γεννιέται, έτσι και ο έρωτας δεν έρχεται τη στιγμή που εκδηλώνεται. Δεν υπάρχει περίπτωση να ερωτευθούμε εάν προηγουμένως δεν το έχουμε ποθήσει. Eρωτευόμαστε τον έρωτα πρώτα και μετά τη γυναίκα ή τον άντρα που θα πάρει τη μορφή του πόθου μας. Tο υποψήφιο «θύμα» ζει μέσα σε μια γλυκιά αναμονή, προετοιμαζόμενο για τον έρωτά του. Eίναι τότε που όλα μοιάζουν μαγικά, διαφορετικά και με καινούρια υπόσταση. Tα σύννεφα, η θάλασσα, η κίνηση της Kηφισίας, η πόλη, τα τραγούδια, οι ταινίες, όλα τα παίρνει προσωπικά, σαν να του στέλνουν μηνύματα για αυτό που θα συμβεί. Zει σ’ ένα αναστατωμένο κενό και περιμένει.... Πρόκειται γι’ αυτό το κενό, για το οποίο ο Pολάν Mπαρτ (σ.σ. είδες, night knight, πάλι μπροστά σου αυτός!) λέει πως «είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο, χωρίς να δείχνω τίποτα εξωτερικά, ψάχνω με τα μάτια ολόγυρά μου για να δω ποιον θ’ αγαπήσω».

Almost Famous said...

Το έχω μετρήσει με μεζούρα και το κενό είναι μεγάλο. Αλλά δεν είμαι σίγουρη αν η ζωή που ονειρεύτηκα είναι καλύτερη από αυτή που ζω... πάντα στα όνειρα τα πράγματα φαίνονται καλύτερα απ΄ότι είναι στην πραγματικότητα...

Xνούδι said...

Προς το παρόν, πάτα pause σε όλα τα gap γιατί έρχεται τριήμερο, το οποίο εύχομαι να περάσεις υπέροχα μαζί με την όμορφη πραγματικότητα που έχεις φτιάξει.
Φιλιά Ιππότη καλέ

Night's Knight said...

anonynous: Στον σταθμό του Αγίου Νικολάου ή στο Μοναστηράκι; Στο άλλο gap, έχουμε πέσει όλοι. Μα όλοι....

Nef: Τι να σου κάνει και το μπρελόκ reminder?

jirashimosu: Θα δανειστό το κενό μετά συρμού και αποβάθρας και θα σπρώξω αυτόν που έπσρωξε. Όλοι ψυχοθεραπεία θέλουν να μας κάνουν. Τα ξέρουμε τα κενά μας. Αλλά δεν προλαβαίνουμε να καλύψουμε την ύλη...

Σπύρε: Εσένα αυτό ο Ρολάν ο Μπαρτ καλό δε σου έχει κάνει. Πάει και τελείωσε. Κατα τ' άλλα. Υπάρχει εγχειρίδιο κενών; Να μάθουμε να τα ξεχωρίζουμε κι εμείς;

Tzo: Ε, έχεις τόσο δίκιο. Πόσες φορές έχουμε ξενερώσει όταν ζούμε αυτό που ονειρευτήκαμε; Είναι που κάποια πράγματα πρέπει να μένουν εκεί. Γιατί όταν έρχονται εδώ, δεν είναι όπως ήταν εκεί...

Χνούδι: Συναρμολογώ χαρταετούς και αμολάω καλούμπα...

Ε.Α. said...

gap, or no gap, here's a carnival weekend wish:

HAPPY KOULOUMA WEEKEND Knight & Guests!!! :-)

enjoy! :)

Σπύρος Σεραφείμ said...

Γιατί νομίζουμε ότι η λέξη «κενό» πρέπει να κρύβει κάτι κακό; Πώς λέμε «κενό αέρος»; Κενή φιάλη ύδατος;
Δεν είναι κακό. Eίναι απλώς κενό. Mήπως το μπερδεύουμε με καμιά άλλη λέξη; Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει μάθημα. Yπάρχει μόνο ένα φιλοσοφικό ερώτημα. Tο «κενό» είναι καλό ή κακό; Μία - από σπόντα - ακροάτρια στον Red, μία ημέρα που έλεγα ότι έχω θέμα με τον Θεό, γιατί το βλέπουμε διαφορετικά, εκείνος πιστεύει ότι πρέπει να πάρει μαζί του τους ανθρώπους που αγαπάω ενώ εγώ θέλω να είναι μαζί μου, μου είχε στείλει το εξής μήνυμα:
«O Θεός μάς έπλασε με ένα κενό. Και αν θελήσουμε να το γεμίσουμε με οτιδήποτε άλλο εκτός από την επικοινωνία μαζί Tου, είναι σαν να γεμίζουμε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Eγώ θεραπεύτηκα».
Πιθανολογώ ότι ήταν η κα Λουκά, αλλά το θέμα είναι ότι, τελικά, ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά το νόημα του «κενού».
Τι ρωτάς; Εγχειρίδιο περί κενού; Χμμμμ
Τέτοιο book δεν παίζει. Οι άδειες ζωές, τα άδεια κρεβάτια, οι άδειες σκέψεις και το κενό, δεν αποτυπώνονται στο βιβλίο της ζωής ποτέ. Never the drinks. Ποτέ των ποτών, δηλαδή.

Γεωργία said...

Γειά σας!
Σας πετάξαμε το "μπαλάκι" κ. Χρήστε!

http://georgiaatwhispers.blogspot.com/2007/02/5_20.html